Les Planes del Montgó, naturalment

El Montgó és el major patrimoni que tenim a Dénia. Un patrimoni natural singular i molt valuós, que vertebra el territori i que acull una gran riquesa vegetal, natural i antropològica. L’alumnat de 3r i 4t de Primària ha estat visitant una de les seues parts més característiques: les Planes. Acompanyats pels monitors del Parc Natural del Montgó, hem fer el recorregut des del Cap de Sant Antoni fins als molinets de Xàbia. Malgrat els incendis patits els anys anteriors, la coberta vegetal s’està regenerant. Hem pogut estudiar en aquesta immensa aula a l’aire lliure, observant les espècies vegetals més característiques, apropant-nos a la vida dels animals que hi habiten i coneixent la funcionalitat que els humans hem fet, en segles passats, de la força del vent. Els molinets són una de les estampes més conegudes de la part xabienca de les Planes. Els hem pogut visitar per dins i conèixer per a que s’utilitzaven i quina importància tenien en l’economia domèstica dels nostres avantpassats.

En resum, ara que ja sabem un poc més del Montgó, és una bona oportunitat per visitar-lo en família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *