Projecte “Apadrina un cep”

Els alumnes de 1r cicle de Primària porten uns mesos pendents d’un nou projecte, relacionat amb un dels productes autòctons de la nostra terra: el raïm.

Després de treballar a la classe com és un cep, les seues parts i un poc com s’ha de cuidar, vam anar a Jesús Pobre a veure, in situ, un bancal de ceps i com començava, amb la primavera, el seu cicle anual.

Acompanyats per Luis Silvestre, de la Ruta dels Riuraus, alumnes i mestres han comprovat, amb un treball de camp, xafant bancal, la teoria apresa a les aules. Després de l’hivern i del brot dels pàmpols, va arribar la desmondà i el llaurar la terra, tractant i cuidant els brots amb tota l’estima possible pel llaurador i amb els millors productes per tal que la collita vaja pel bon camí.

El bancal que hem visitat és d’un llaurador anomenat Andreu Costa, a qui volem donar les gràcies per deixar-nos xafar la seua terra que amb tanta estima treballa.

A la visita de l’abril, cada classe va escollir un cep i el va apadrinar, posant-li un nom. Ara Andreu el cuida i nosaltres anirem comprovant l’evolució del creixement amb fotos i vídeos que aniran passant-nos, fins que tornem de visita.

Estem emocionats perquè a finals de setembre anirem a veremar amb Andreu i tallarem el raïm a Uvi, a Alegria, a Flora i a Fulletes, que són els ceps que hem apadrinat. Amb el seu raïm haurem de decidir que fem: raïm de taula, xafar-lo i fer vi o bé escaldar-lo i fer pansa…. sobre la marxa anirem decidint que és el millor.

Aquesta activitat s’inclou dintre del projecte Erasmus + #TastingSchools que està treballant-se al col·legi amb la col·laboració de la Ruta dels Riuraus i el Grup Melic.

Us passem els dos vídeos que ens han fet arribar sobre les evolucions i els treballs del camps on hi són els nostres ceps.

Vídeo de la demondà (mes de maig)

 

Vídeo de llaurar la terra (mes de juny)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *