Riuraus. L’elaboració de la Pansa

L’alumnat de 5è de Primària ha visitat l’exposició Riuraus. L’elaboració de la Pansa, a la Casa de la Cultura de Dénia. La visita s’inclou dins els continguts de l’àrea de “Cultura Valenciana” i suposa un viatge en el temps al nostre passat, quan el cultiu del raïm i l’elaboració de la pansa suposaven una de les fonts principals d’economia de la comarca i, especialment, de Dénia.

En l’exposició, hem pogut aproximar-nos a la construcció pansera per excel·lència, un tresor arquitectònic autòcton que cal protegir, el riurau. A més, ens hem aproximat al paisatge agrari de la Dénia de principis de segle i hem pogut  veure diverses “camises o cromos” que identificaven les caixes de panses, a més de documentació sobre compra i venda del producte, notícies de premsa relacionades, quadres i una interessantíssima col·lecció fotogràfica, autèntic testimoni de la gent i del país de principis del segle passat.

img_20161006_174435

img_20161006_174430

 

img_20161006_174438

img_20161006_174440

pansa

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *