Projecte Flabiol

El dimecres, 15 d’abril, les mestres de Música dels col·legis públics Pou de la Muntanya, Cervantes i Montgó, de Dénia, van tenir el plaer d’assistir a la Jornada de presentació oficial del Projecte Flabiol, que va tindre lloc en el Museu d’Art Contemporani de la ciutat d’Alacant.

IMG-20150420-WA0007Maite Jaén (Montgó), Paco Bessó (xirimiter),Júlia Fornet (Cervantes) i Mònica Mut (Pou de la Muntanya)

L’objectiu principal d’aquesta jornada, organitzada des del Servei de Formació del Professorat, és promoure des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport l’ensenyament del flabiol valencià al sistema educatiu obligatori de la Comunitat Valenciana.

La jornada va comptar amb la presència del subdirector territorial de la Conselleria d’Educació, Javier Pina; la directora del MACA, Rosa Maria Castells; el director del CEFIRE d’Alacant, Antonio Poves; el coordinador del Projecte Flabiol i assessor del CEFIRE, Manuel Avi; i, per últim, Paco Bessó, un dels xirimiters i constructors d’instruments més importants del nostre territori, amb més de vint anys d’experiència.

D’entre els principals avantatges de l’ús del flabiol, en susbtitució de la flauta dolça a les escoles, podríem destacar que és un instrument propi de les nostres terres, facilita la interpretació de melodies tradicionals valencianes o també que té un so dolç i agradable.

La jornada va finalitzar amb l’actuació de l’alumnat del CEIP Perputxent de Beniarrés, dirigit per Josep Pons, mestre de música d’aquest centre.

Ens pareix una iniciativa interessant i a tindre en compte en els propers cursos. Per tal de continuar les accions formatives, el proper mes participarem en el taller “Ensenyament del flabiol a l’aula de Música”, ofertat des del CEFIRE d’Alacant.

Les mestres de Música: Mònica Mut (CEIP Pou de la Muntanya), Júlia Fornet (CEIP Cervantes) i Maite Jaén (CEIP Montgó).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *